Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

15 Αυγούστου. Εορτάζει ο Άγιος Ταρσίζιος


Η Μαρια Πουρσαιτιδου πρόσθεσε (ΠΗΓΗ) 3 νέες φωτογραφίες.
6 ώρες
15 Αυγούστου. Εορτάζει ο Άγιος Ταρσίζιος-χριστιανός μάρτυρας.

Ο Άγιος μάρτυς Ταρσίζιος, μαρτύρησε στη Ρώμη, σε πολύ νεαρή ηλικία 12 ετών. Η Εκκλησία μας τίμα την μνήμη του στις 15 Αυγούστου.

Την περίοδο των διωγνών στη Ρώμη, ζήτησε από τον ιερέα να μεταφέρει στους συλληφθέντες μελλοθάνατους χριστιανούς, που βρίσκονταν στις φυλακές το Άγιο Δισκοπότηρο για να κοινωνήσουν, διότι σαν μικρό παιδάκι που ήταν θα ξέφευγε της προσοχής των δεσμοφυλάκων. Στο δρόμο όμως, τον κύκλωσαν ειδωλολάτρες και του ζητούσαν επίμονα να τους παραδώσει αυτό που κρατούσε στο στήθος του. Ο Ταρσίζιος αρνήθηκε σθεναρά και τότε αυτοί τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Όταν όμως έσκυψαν για να πάρουν αυτό που κρατούσε ο Ταρσίζιος, διαπίστωσαν έντρομοι, ότι τα Τίμια Δώρα είχαν εξαφανιστεί θαυματουργικά και στα χέρια του νεαρού Αγίου ήταν μόνο το πανί που τα κάλυπτε.


Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Καραβά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τελείται πανηγυρική Σύναξις προς τιμήν του Αγίου Ταρσιζίου, το πρώτο Σάββατο μετά τη γιορτή της ΥπαπαντήςΓλυπτό Alexander Falguiere ο Άγιος Ταρσίζιος, 1868 μουσείο Ορσέ-Παρίσι
Alexander Falguiere Saint Tarcisius 1868, musee d'Orsay

Άγιος Ταρσίζιος... 

Υπέροχος ο βίος του Αγίου μας... 

Lalio

Υ.Γ. Ευχαριστώ, την φίλη γι' αυτό... Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...